Met de schrik vrijgekomen

Julianadorp – Op maandagavond hield de politie een 20-jarige man uit Julianadorp aan die juist zijn auto total loss had gereden op de Doorzwin in zijn woonplaats.

Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie melding dat de bestuurder van een personenauto met piepende banden over de Doorzwin reed. Vermoedelijk door de snelheid raakte de auto van de rijbaan en kwam tegen de trottoirband aan. De bestuurder verloor verder de macht over het stuur, waardoor de auto over de rijbaan gleed en om zijn as draaide.

Een 29-jarige vrouw uit Julianadorp stond met haar hond op het trottoir en zag de auto op haar afkomen. De auto botste echter tegen een lantarenpaal en kwam tot stilstand. De auto stond vlakbij de vrouw, terwijl de lantarenpaal langs haar viel. De vrouw kwam ten val, maar liep geen letsel op.

Rijbewijs kwijt

De bestuurder van de auto en een 22-jarige passagier werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hier moest de bestuurder bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De politie nam het rijbewijs van de man ingevorderd. Bovendien wordt er een onderzoek ingesteld naar de rijvaardigheid en de lichamelijke en geestelijke geschiktheid van de man om een auto te besturen. De politie nam de auto in beslag