Hennepkwekerij ontdekt dankzij beelden politiehelikopter

28/11

Foto: politie

Den Helder – In een woning aan de Cornelis Ditostraat trof de politie afgelopen week een hennepkwekerij aan met 199 planten. De vondst was het gevolg van informatie die wij kregen van de bemanning van de politiehelikopter, die eerder opnames maakte van de omgeving.

Tijdens het vliegen ziet de bemanning regelmatig zogenaamde ‘hotspots’ die mogelijk duiden op een hennepkwekerij. Dankzij de heldere beelden kregen wij het vermoeden dat er op het adres een hennepkwekerij aanwezig was. Deze beelden hebben tot een uitgebreider onderzoek geleid naar de woning. Alle aanwezige planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De woning zal in opdracht van de gemeente Den Helder voor 3 maanden worden gesloten.

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.