Lachgas, vuurwapen, verdovende middelen en opvallend rijgedrag

Den Helder – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden die in bezit was van de nodige verboden spullen. De man werd ingesloten voor nader onderzoek.

Rond 01.25 uur zagen surveillerende agenten een automobilist rijden op de Nieuweweg, die opviel omdat hij stadslichten voerde en door zijn rijgedrag de nodige aandacht vroeg. De politie volgde de auto en gaven de automobilist een stopteken, wat in eerste instantie genegeerd werd. De automobilist zette zijn auto in de Torplaan aan de kant en de politie sprak hem aan.

De 20-jarige man leek nerveus en uit de auto kwam een hennepgeur. Bij nader onderzoek door de politie bleek dat de man de nodige illegale spullen bij zich had, waaronder een fles lachgas, hard drugs, soft drugs, een flink geldbedrag èn een vuurwapen. Hierop werd de 20-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.

Nader onderzoek is ingesteld en tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt.